Digital247
Snap inc
Snap inc

Snap inc. går på børsen og rejser 3,4 milliarder $

Den længe ventede børsintroduktion (IPO) af Snap Inc., der er selskabet bag den populære app SnapChat, er nu en realitet. Aktiekursen er sat til 17$ pr aktie, hvilket giver selskabet en aktuel markedsværdi på 24 milliarder $, hvilket er dobbelt så meget som Twitter og den klart største tech IPO siden Facebook gik på børsen i 2012

Ifølge Reuters var interessen for aktien så stor, at man nemt kunne have prissat den til 19$, men selskabet valgte at holde kursen på 17$ for at tiltrække de institutionelle investorer og investorer med en langsigtet strategi, frem for hedge funds, der formentlig ville gå hurtigt ind i markedet og hurtigt ud, for at score en hurtig fortjeneste.

Det ventes at Snap kommer til at bruge rigtig mange penge på at forsvare sig mod konkurrenter som Facebook, Instagram og Whatsapp, hvis produkter og brugerflade er tæt på identisk. Af samme årsag forventes det, at Snap vil investere massivt i virtual reality produkter, herunder en opfølger til deres allerede eksisterende virtual reality briller kaldet Spectacles, samt VR kameraer og øvrige fysiske gadgets.

Selvom Snap går på børsen på et langt tidligere tidspunkt i sin udvikling end Twitter og Facebook, har den 5-år gamle virksomhed værdisat sig selv ud fra 60 gange revenue, mere end det dobbelte af de 27 gange omsætningen, som Facebook hentede da de blev børsnoteret i 2012.

For at retfærdiggøre den foreslåede værdiansættelse og for at afværge bekymringer om aftagende bruger vækst, har Snap understreget, hvor vigtigt snapchat er for sine brugere, og hvor meget tid disse bruger på appen. Herudover er det et betydeligt argument, at potentialet i den nye trend, hvor unge i langt højere grad kommunikerer med video i stedet for med tekst, er enormt.

Spiegel og Murphy, stifterne af Snap inc., vil opretholde en stram kontrol over Snap aktien gennem en unik tre-aktieklasse struktur. Strukturen giver Spiegel og Murphy rettigheden til 10 stemmer for hver aktie. Eksisterende investorer vil have én stemme for hver af deres aktier, mens nye investorer ikke vil have stemmeret.

Redaktionen

Redaktionen

Digital247 er et medie for alle, der arbejder med og interesserer sig for digitale forretningspotentialer, sociale medier og digital teknologi.

Som læser kan du finde inspiration, konkrete anvisninger og anvendelig viden om de udfordringer og problemstillinger, som mange står overfor.

Indholdet vil være bredt, men vi vil også søge at fokusere på udvalgte temaer, der er aktuelle eller generelle udfordringer i de fleste virksomheder. Det kan f.eks. være marketing sociale medier, digital branding, content marketing og meget andet.

Trending

Advertisement

Menu

Download Form

 

Verification