Digital247
Coworking
Coworking

Founders House fusionerer med norsk pendant: Vil være Nordens største

Founders House på Islands Brygge fusioner med norske Mesh, som er fire gange så stor i Oslo. Tine Thygesen træder ind som CEO i den nye konstruktion. Tilsammen huser de to startup-coworking spaces 150 virksomheder med over 450 medarbejdere og har en omsætning på over 24 mio DKK.

To pionérer indenfor den skandinaviske startup scene går idag sammen, Founders House og Mesh er omdrejningspunkt for teknologi og innovation i henholdsvis København og Oslo, nu slår de sig sammen for at blive den ledende spiller i Norden indenfor fleksibelt kontorplads til iværksættere, ildsjæle og skalerbare virksomheder.

Digitalisering og vækst er idag forankret i teknologisektoren, og det har skabt en bølge af nye vækstvirksomheder. Norden er med i førerfeltet og har allerede internationalt anerkendte lokale miljøer der understøtter denne forandring. Sammenlægningen af Mesh og Founders House markerer den næste bølge af udviklingen for innovationsmiljøet i Norden, hvor de lokale miljøer kobles sammen og skaber værdi på tværs.

Begge selskaber har et stærkt ry for at samle de bedste nye virksomheder under et tag, og det er deres fælles fokus på community og teknologi der har lagt grund for sammenlægningen.

Founders House startede den danske coworking bølge for 6 år siden i en gammel herskabslejlighed på Kgs Nytorv. Siden har de udvidet 4 gange, samt åbnet en hel bydel for IT- virksomheder, Startup Village, på Islands Brygge. Sammen med Mesh udbyder de idag 6700m2 kontorplads. Yderligere 6000 m2 er allerede påbegyndt, for målet er blive nordens bedste udbyder af fleksible kontorer og innovationsnetværk. Virksomhederne bliver samlet i een ejerstruktur hvori danske Tine Thygesen træder ind som CEO.

“Erhvervsejendomsmarkedet har slet ikke formået at udvikle sig i samme retning som deres kunders behov og er bagud med både produktudbud og og community-tankegang. Virksomheder idag vil have fleksibilitet, service og netværk, og det kræver udlejere som er medspillere, ikke modspillere,” siger Tine Thygesen.

Tine Thygesen træder ind i ledelsen som CEO sammen med bl.a. Anders Mjåset, stifter og CEO af Mesh som bliver ansvarlig for produkt efter sammenlægningen. ”Sammen har vi fundamentet, positionen og teamet til at skalere,” siger Mjåset og uddyber at Founders House og Mesh bygger på de samme værdier om at understøtte virksomheder i vækst med netværk og fleksible services. ”Vi er næste generations ejendomsselskab som fokuserer på community, teknologi og fleksibilitet. Og fordi vores virksomhed er født i software verdenen er det naturligt for os selv at udnytte teknologi til at øge effektiviteten, derfor kan vi servicere små og mellemstore virksomheder på mere fleksible vilkår end traditionelle udlejere,” siger Mjåset. Både Mesh og Founders House retter sig mod virksomheder med vækstambitioner i størrelsen 1 til 80 mand – et segment der traditionelt anses for besværligt af ejendomsbranchen som foretrækker store, stabile lejemål.

Tilsammen servicerer de to kontormiljøer 150 virksomheder med 450 ansatte. Målet er at udvide med 5 lokationer mere i løbet af de næste 3 år for at binde det nordiske marked sammen. “Til trods for at vi i disse tider ser meget mod USA så er vores nabolande stadig vigtige eksportmarkeder, derfor er det oplagt at facilitere mere direkte indgang for virksomheder” siger Thygesen. De virksomheder som lejer sig ind i en lokation vil kunne bruge de andre lokationer i gruppen som springbræt til at etablere sig i andre lande.

Efter sammenlægningen har virksomheden 35 ansatte og en samlet omsætning på 24 mio DKK. De danske dele Startup Village og Founders House på Islands Brygge kommer til at fortsætte uændret, og bliver fortsat ledet af Kasper Kim Smidt som nu kan hente assistance fra den nordiske overbygning som Zenia Francker, tidligere direktør i Founders House, også træder ind i som ansvarlig for community and relations. Mesh rejste tidligere på året 15 mio DKK i ekstern kapital fra ejendoms – og teknologi investorer for at accelerere væksten.  

Forkærligheden for innovation er tydelig i begge centre. Som du træder ind begge steder mødes du med rå murstensvægge og New Yorker stemning. Det summer af energi, og myldrer med startup folk i afslappet påklædning og macbook under armen. Det her er sjælen i vores forretning siger Tine Thygesen begejstret. ”Vi elsker ejendom, men alligevel er det kun et middel til at nå vores mål; hjertet i vores virksomhed er service, community og teknologi. Vi er selv iværksættere så vi ved fra egen krop hvor meget der skal til for at vækste en virksomhed. Vores mål er at kunne klare al infrastrukturen let og bekvemt, så virksomhederne kan koncentrere sig om at vækste. Nu kan vi gøre det på endnu større skala”

Facts & Figures:

  • Revenue combined: 24 mio DKK / 29 mio NOK  
  • Space: 6,600m2 combined, with a further 6,000m2 in development (Oslo)
  • Employees: 35 combined (of which 14 are part time)
  • Members: 450 people across 150 companies
  • Total number of events hosted in the past year 590, with 53,000 people attending
  • FH was established in 2011 by Tine Thygesen, Christian Risom, Simon Schock, Angelica Vargas and Michael Clausen
  • Mesh was established in 2012 by Anders Mjåset and Audun Ueland.

Pressefotos

https://drive.google.com/drive/folders/0B-cHynyTjuL9TTNWMXVIRi12R3c

Contact:

Founders House

Tine Thygesen. Stifter og tidligere bestyrelsesmedlem, nu CEO.

Skype: Tine.thygesen

Email: Tine@foundershouse.dk

Telefon +45 2720 2850

Zenia Francker. Tidligere adm dir, nu head of community and relations

Email: zenia@foundershouse.dk

Telefon +45 3071 1216

Mesh

Anders Mjåset, stifter og tidligere CEO, nu CPO

Email: anders@meshnorway.com

Telefon + 407 60306

Redaktionen

Redaktionen

Digital247 er et medie for alle, der arbejder med og interesserer sig for digitale forretningspotentialer, sociale medier og digital teknologi.

Som læser kan du finde inspiration, konkrete anvisninger og anvendelig viden om de udfordringer og problemstillinger, som mange står overfor.

Indholdet vil være bredt, men vi vil også søge at fokusere på udvalgte temaer, der er aktuelle eller generelle udfordringer i de fleste virksomheder. Det kan f.eks. være marketing sociale medier, digital branding, content marketing og meget andet.

Add comment

Trending

Advertisement

Menu

Download Form

 

Verification